Schlagwort-Archive: Luxus

Haus W – by Kraus Schönberg Architects

Hier ganz in meiner Nähe, in Hamburg, steht das Haus W, dass durch das Architekturbüro Kraus Schönberg, zum Leben fand. Von Außen erinnert es ein wenig an einen Container mit etwas Glas. Im Haus jedoch bekommt man die wahre Schönheit, mit viel Sichtbeton und Platz, zum Vorscheinen.

Mein persönliches Highlight ist das deckenhohe Bücher“regal“ . Das notiere ich mir auf jeden Fall auf meinem „Willhaben-Zettelchen“! Seht her:


JKC1 House – by ONG&ONG

Das in Singapur ansässige Architektenbüro ONG & ONG haben das JKC1 Haus fertiggestellt. Auch wenn es auf den ersten Blick anders ausschaut, es ist für eine Familie! Sollte ich irgendwann einmal das nötige Kleingeld besitzen, würde ich… Ach, komm..!

“This is one of three ‘good class bungalow’ plots carved from a larger plot developed by the Keck Seng Group. The house sits on a slight incline and overlooks a pool in the front yard, following the feng shui belief of balancing the “mountain” and “water” elements.

The first floor’s living and dining area is a vast and continuous space providing an unobstructed view of the pool and front lawn. The generously proportioned kitchen with laundry area is located to the back of the house together with the garage.

A centralised, combination staircase leads up into the open courtyard directly above the kitchen. To the left, is the master suite with bedroom, walk-in wardrobe and bathroom, while the children’s bedrooms and adjoining playroom occupy the opposite side. In the middle, a multi-purpose family area takes up the front section, while the side. In the middle, a multi-purpose family area takes up the front section, while the back area houses an additional room. From the courtyard, a spiral staircase ascends onto the terrace that can serve as a BBQ or entertainment area where guests can take in the beautiful views of the surrounding greenery.

Generous use of space is what distinguishes this house from others, making it a welcome relief from Singapore’s high-density urban environment.”


The House Lam Project

In Südafrika, genauer gesagt in Johannesburg, hat das Architekturbüro Nico Van Der Meulen Architects dieses traumhafte Luxushäuschen renoviert und fertiggestellt. Das Haus selbst wurde bereits in den 50er erbaut.

“The original house was north-facing, but on an extremely limited level platform: The site has a five storey fall from the south-east to the north- west corner.

Werner van der Meulen designed the infinity edge pool to extend over the steep fall, placing it on a single 3m diameter column, cantilevering nearly six metres. He created a massive rock clad wall which bisects the building on a north-south axis, then transforms into a huge red-painted beam which helps to support the lanai roof.

Frameless stacking doors fold away to create a seamless indoor/outdoor sensation, with the pool jutting into the living area with the doors open.

The original foot print area was extended to create extra garages and a new first floor added , which houses three suites, a pyjama lounge and a kid’s study. Staff accommodation was placed on top of the new garage.

The original two kids bedrooms became a study, and the original main suite a guest suite.

The ground floor living space was gutted, and a large open plan, partially double volume living space housing the family room, dining room, kitchen and ancillary spaces created.

A new 6x13meter lanai next to the pool was added on the only piece of usable land on the north side , growing out of the mountain, with spectacular views to the north and west.

The original cellar was retained as a wine cellar and a home theatre with views into the pool.”

Photos by: David Ross, Barry Goldman, Nico van der Meulen.
Source: Contemporist


23 Alnwick Road – by Park + Associates

Park + Associates hat 2009 dieses Wunder in Singapur erschaffen: Das 23 Alnwick Road Project:

“23 Alnwick Road is considered by Park + Associates Pte Ltd as a rare few project where the ‘the client’s character comes through in the form of a house’. The functions are encapsulated in boxes and arranged/stacked to create a larger mass. Black and white is the predominant colour theme that runs evident throughout the house, with materials such as black-powder-coated aluminum and black mild-steel casting strong formal outlines along the plane of the boxes.

Most of the spaces are arranged in a linear manner to facilitate light and cross-ventilation; also the use of Low- emissivity glass.

The architect drew his inspiration from both Philip Johnson and Tadao Ando. The detailing of the black glass box atop the white concrete mass and interplay of light and spaces.

This is one of their 1st houses where Park + Associates are satisfied with both the internal spaces and the form, and also the way they tie in with each other.”


Gymnasiumhouse

Eine abgefahrene Idee  – und hätte ich nicht so oft die Schule gewechselt und somit Entscheidungsschwierigkeiten, würde ich auch so wohnen wollen. In meiner Schule!

Das alte Schulgebäude in den Niederlanden wurde zu luxuriösen Apartements umgebaut. Mit viel Liebe zum Detail und einem ganz besonderen Charme hat man Mietern so die Möglichkeit gegeben in dem Gymnasiumhouse zu wohnen.

Ursprünglich befand sich im Erdgeschoss eine Sporthalle, was man an dem zweiten Bild an der Klettersprossenwand erkennen kann. Die Wohnungen in der oberen Etagen verfügen über Dachterassen, um die Zimmer mit viel Licht zu versorgen und so hell und freundlich erscheinen zu lassen.

via Coultique


Mont-Ras Residence – by Marta Garcia Orte & Antonio Zamora

Dieses schicke Häuschen haben die Architekten Marta Garcia Orte und Antonio Zamora in Catalonien, Spanien erschaffen. Ein Traum mit Pool und viel Sichtbeton. Genau nach meinem Gusto…


“The project’s goal was to achieve proper integration with the surrounding oak forest near a river and with the local social and cultural traditions. The care taken with respect to the relationship with the neighboring buildings in terms of orientation and visual composition is expressed by a complex scheme for which, for example, approaching the house from the street level, only a small portion of it (top level) is visible.

The main entrance is accessible via an outside staircase leading to the lower level, through a transitional space from which visitors can glimpse the space shared between the two bodies of the complex: the main volume and the sleeping area both standing behind a majestic Quercus suber (latin for cork oak).”


Watergate Apartment – by Robert Gurney

Das Watergate Apartment vom Architekten Robert Gurney in Washington, DC täte mir auch sehr gefallen. Designt wurde die Butze von Luigi Moretti, der 73 verstarb. Was man bei den Bildern nicht erwarten würde – das Apartment wurde bereits 1972 fertiggestellt. Dennoch ist es, für meinen Geschmack, absolut der heutigen Zeit entsprechend.

“The Watergate complex, in Washington, DC consists of five buildings sited on ten acres overlooking the Potomac River and was built between 1963 and 1972. Designed by Italian Architect Luigi Moretti, the Watergate is considered one of Washington’s most desirable addresses.

This 1,250 square foot unit is located on the fourteenth floor and was never previously renovated. Compartmentalized spaces with ceiling heights less than 8’-4” high presented the perception of a low horizontal environment. Offsetting these less than optimal existing conditions are spectacular views along the Potomac River looking toward the landmark Francis Scott Key Bridge.

The interior was gutted to essential structure and plumbing, electrical and mechanical infrastructure. Flooring was removed to the concrete slab. In reference to the client’s program and in deference to the view, the space was reconfigured with a formal clarity to provide open living spaces with river view orientation. An integral plastered wall initiated near the entry organizes the apartment and angles to direct views along the river and toward the Key Bridge. Planar walls and cabinetry elements combine with clear and translucent glass to further organize and define spaces.

An extended material palette is intended to be subtle and refined. Detailing is minimal and crisp. White terrazzo flooring becomes the stage for Walnut wall paneling, white ash millwork, luminous glass walls, integral charcoal plaster, aluminum and black concrete. Strips of stainless steel are inset into the white terrazzo to reinforce established geometries and floating ceiling planes. Forms and textures serve to both unify and diversify spatial qualities.

In this project the architecture is intended to provide a framework for the furnishings and the view while minimizing the sense of the pre-existing low, horizontal environment.”


Passage Dieu – by Roxane Beis

Die (T)Raumdesignerin Roxane Beis hat sich ein heruntergekommenes Löftchen mit 165 Quadratmetern im wunderschönen Paris gekauft, um es sich dann mit ganz viel Liebe stilvoll herzurichten. Auf ihrer Homepage könnt ihr die Vorher/Nachherbilder bestaunen.
Hier einige Bilder des fertigen Objekts:

via iGNANT


Ich residiere in einer Kirche

Ich habe hier schon das Bild vom küssenden Papst online gestellt und nun kommt auch noch eine Kirche, die umfunktioniert wurde. Sicherlich mag das dem Einen oder Anderen sauer aufstoßen, ich allerdings finde die Idee von den Zecc Architekten großartig. Schaut doch gut aus, was da aus der Kirche in Utrecht gemacht wurde. Seht doch bitte selbst, ja!?

via MC Winkel


Das Kelowna House – by David Tyrell

David Tyrell, von Beruf Architekt, hat sich vor kurzem ein Palast Häuschen in Kelowna, Kanada, gebaut. Alles was das Herz begehrt, hat er sich in seine Butze reingezimmert. Ein großer Infinitypool, eine großzügige Terrasse mit Blick aufs Wasser, eine topmoderne Küche, ein gemütliches Schlafzimmer und ein elegantes Badezimmerchen. Da nicht nur das Haus tiptop ist, sondern auch pittoreske Lage, hat Tyrell sehr viel Glas verwendet. So hat man von jeden Zimmer einen wunderschönen Blick auf die Natur.

via Ben


Luxusresidenz auf den Malediven – Anantara Kihavah Villas

Mein lieber Herr Gesangsverein!!!!
Die Anantara Kihavah Villas gewinnt den Award von Hideaways  als Newcomer des Jahres 2011. Und das mit Recht! Alleine die Bilder lassen mich sabbernd (eingerollt in der ollen Wolldecke im kalten Kiel) vor dem Macbook sitzen und von absoluter Flugangstfreiheit träumen. Ich will dahin! Ach, so ein Quatsch, ich muss dahin!

Das Luxusteil auf der grünen Insel Kihavah Huravalhi, Malediven, überzeugt jeden Reisefreund durch die wunderschöne Lagune, ein Unterwasserrestaurant inklusive Unterwasserweinkeller und einen 49 Meter langen Pool. Übrigens der längste Pool der Malediven. Für wen das aber nichts ist, der kann natürlich auch im eigenen Villapool planschen! Ein Sunshine Butler (die heißen da echt so!) reicht auf Wunsch frisches Obst und kalte Tücher. Sogar beim Badewannenbaden und kleine und große Geschäfte erledigen, hat man die Möglichkeit die Unterwasserwelt durch den gläsernen Boden zu bestaunen.

Und wer an sowas denkt, denkt natürlich auch an die Wünsche der Technikfreaks: Bose Heimkinosystem, Internetzugang für lau, Docking Stationen, 42 Zoll Flachblimse, Nespressomaschinchen, and so on! Und das alles ist natürlich nur ein klitzekleiner Ausschnitt von dem, was einen dort tatsächlich erwartet. Wahnsinn! Schauts euch an: